Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Product

Wat zijn de afmetingen van de boilers?

2,4 liter boiler
250 mm diep, 190 mm breed, 260 mm hoog.

4,0 liter boiler
300 mm diep, 198 mm breed, 240 mm hoog.

Wat is het energieverbruik van Gülser kokendwaterkraan?

Het energieverbruik van een Gulser kokendwaterkraan is erg laag. Voor een 2,4 liter boiler betaald u gemiddeld 6 cent per dag en voor een 4,0 liter boiler 9,5 cent per dag. Wel is het verbruik is altijd bij benadering aangezien dit ook afhangt van de temperatuurinstellingen en omgeving. Het grootste deel van de tijd staat de boiler in stand-by modus waar het verbruik ongeveer 1W is wat neerkomt op 0.024 KwH per dag. Daarnaast zorgt de boiler er periodiek voor dat het water op temperatuur blijft wat rond de 0.048 KwH per dag aan energie kost. Deze cijfers zijn dus wel bij benadering aangezien de boiler temperatuur tussen de 55 en 98 graden ingesteld kan worden en gaat ervan uit dat de boiler 24 uur per dag aanstaat.

Onderhoud

Hoe houd je jouw kokendwaterkraan het beste schoon?

Chroom, roestvrij staal, nikkel glans en goud.
Je kunt jouw Gülser kokendwaterkraan in chroom, roestvrij staal, nikkel glans of goud het beste schoonmaken door een beetje glasreiniger op een zachte doek te spuiten (niet direct op de kraan) en de kraan hiermee af te nemen. Droog de kraan na gebruik af om kalkvlekken te voorkomen.

Messing patina
Gebruik alleen warm water en een zacht schoonmaakdoekje om jouw Gülser kokendwaterkraan messing patina schoon te maken. Gebruik geen (alcoholhoudende) schoonmaakmiddelen, deze tasten de finish aan. Het drogen van de kraan na gebruik voorkomt kalkvlekken. Wil je je kraan extra bescherming geven? Smeer hem eens per 3 tot 6 maanden in met een laagje bijenwas.

Zwart
Ook de zwarte Gülser kokendwaterkraan blijft op zijn mooist als je alleen warm water en een zacht schoonmaakdoekje gebruikt om hem schoon te maken. Droog de kraan na gebruik af om kalkvlekken te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met een koolstofverbinding zoals isopropanol, alcohol en ethanol, deze tasten de finish aan.

Let op: wij raden het ten zeerste af om bij alle Gülser kokendwaterkraan gebruik te maken van andere schoonmaakmiddelen zoals antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn of schuursponsjes. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten. Tevens kunnen dit soort schoonmaakmiddelen, als ze onder de Gülser kokendwaterkraan komen, leiden tot verstoringen in de kraan.

Hoe onderhoud ik een Gülser kokendwaterkraan?

Gülser kokend water kranen zijn is niet moeilijk te onderhouden. In de meeste gevallen kun je volstaan met het eens in de 6 maanden of 2.000 liter vervangen van het filter. Je wilt er voor zorgen dat je kraan hygiënisch gereinigd is. Elke finish vraagt om een eigen behandeling.

Technische vragen

Waar vind ik een gebruiksaanwijzing voor mijn Gülser kokendwaterkraan?

Het gebruik van een Gülser kokendwaterkraan wijst zichzelf. In het document ‘Tip voor aansluiting en gebruik’ vind je informatie over het gebruik en monteren/aansluiten.

Wat doe ik als het water afgesloten moet worden?

Zodra je het water van de installatie gaat halen adviseren wij vanwege de veiligheid van jezelf en van het apparaat, de Gülser kokendwaterkraan tijdelijk uit te zetten. Door de Gülser kokendwaterkraan aan de bovenzijde uit te zetten voorkom je dat deze, tijdens de afwezigheid van inkomend water, gaat verwarmen en mogelijk zijn opgewarmde water de leiding in zal duwen. Mogelijk gevolg kan zijn dat de interne veiligheid van de Gülser kokendwaterkraan in werking treedt waarna een bezoek van een monteur onvermijdelijk is.

Levering

Van wie en op welke termijn kan ik mijn levering verwachten?

Binnen Nederland worden bestellingen binnen 1-3 dagen geleverd door DHL. Voor bestellingen vanuit België leveren we binnen 1-4 werkdagen en worden bestellingen geleverd met Post NL.